آذر 2, 1403
مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

از دید دکتر ماکان آریا پارسا مدیریت منابع انسانی در حال حاضر یکی از زیرشاخه ‌های مدیریت است که در کسب ‌و کار ها اهمیت زیادی دارد. همان‌ طور که همه شما میدانید، منابع انسانی به ‌عنوان قلب تپنده کسب‌ و کار شناخته میشوند. هر چقدر هم که یک کسب‌ و کار پیشرفته و ماشینی باشد، باز هم وجود منابع انسانی برای بهبود شرایط درآمدزایی ضروری میباشد. مدیریت مربوط به منابع انسانی، مجموعه اقداماتی است که به ‌طور کلی روند استخدام، ارزیابی عملکرد و تدوین سیاست‌ های مربوط به نیروی انسانی را بر عهده دارد.

شما امکان این را دارید که با استفاده از خدمات آموزش این سبک مدیریت، در این زمینه اطلاعات و تخصص خود را بالا ببرید. مدیریت نیرو های انسانی اگر به‌ صورت درست و اصولی انجام شود، میتواند تا حد بسیار زیادی در پیشرفت کسب ‌و کار تاثیرگذار باشد. اگر به ‌دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این‌ رابطه هستید، حتماً با ما تا انتهای این محتوا همراه بمانید.

 

 

 

بررسی فلسفه مدیریت منابع انسانی

 

از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا فلسفه این سبک مدیریت و شروع روند آموزش مدیریت منابع انسانی میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که وجود این سبک مدیریتی تا چه حد ضروری است. اصطلاح منابع انسانی در دهه 1960 میلادی برای اولین ‌بار برای بهبود شرایط کسب ‌و کار ها مورد استفاده قرار گرفت و به واسطه اهمیتش،  توجه مدیران بسیار زیادی را از همان ابتدا به خود جذب کرد‌. این فلسفه برای مدیریت و سازمان ‌دهی نیروی کار ساخته و پرداخته شد و بدون وجود آن‌، عملاً کسب‌ و کار ها ورشکست میشوند. مدیر منابع انسانی باید شرایط را طوری فراهم کند که روند استخدام، بهبود شرایط کاری، پیشرفت، جابجایی و… با دقت بالایی پیش برود، تا هم از مهارت‌ های کارمندان به‌ خوبی بهره گرفته شود و هم نیاز های این قشر مورد توجه قرار بگیرد‌‌. در این شرایط است که هر سیستم و سازمانی میتواند به پیشرفت برسد و کارمندان نیز به صورت به‌ خصوص امکان پیشرفت را خواهند داشت و میتوانند احساس رضایت بیشتری از فعالیت شغلی خود داشته باشند.

 

آموزش مدیریت منابع انسانی

 

بررسی وظایف مدیریت منابع انسانی

 

طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا وظایف این بخش در هر سازمان آن ‌قدر پررنگ میباشد که در حال ‌حاضر بستر های گوناگونی برای آموزش مدیریت منابع انسانی ایجاد شده ‌اند تا به افراد کمک کنند تا با این یادگیری این سبک مدیریت امکان درآمدزایی برای خودشان را داشته باشند. با توجه به اهمیت وجود این سازمان، قاعدتاً باید وظایف خاصی برای این سبک مدیریتی در سازمان وجود داشته باشد. به‌ طور کلی این سبک مدیریتی وظایف زیر را بر عهده دارد‌.

 

  • استخدام و اخراج کارکنان
  • رسیدگی به امور کارکنان
  • ایجاد روابط مناسب میان کارمندان
  • ارائه بسته ‌های کاربردی و تشویقی به کارمندان
  • مدیریت تشویقی ها و مرخصی‌ ها
  • مشاوره دادن به کارمندان
  • تامین رفاه و سلامتی جسمی و ذهنی کارکنان
  • و…

 

 

 

فردی که قصد دارد در جایگاه مدیریت منابع انسانی استخدام شود، باید چه ویژگی‌ هایی داشته باشد؟

 

با توجه به اهمیت مدیریت منابع انسانی در کسب ‌و کار، دانستن الزامات شغلی این فعالیت تخصصی میتواند به شما کمک کند. به ‌طور کلی یک مدیر منابع انسانی باید دانش و تجربه کافی در زمینه مدیریت کارمندان دارا داشته باشد. برای مثال در رابطه با قانون کار، برنامه ‌ریزی پاداش و جریمه، ایمنی ذهنی و جسمی، پیشرفت، تعاملات کارمندان و… مدیر منابع انسانی باید اطلاعات کامل در رابطه با چهارچوب‌ ها و قوانین موجود را داشته باشد تا بتواند براساس این فاکتور ها، کاری کند تا کارمندان در عین استفاده درست از توانایی‌ های خود، احساس خوبی از کارکردن در یک بستر تخصصی را داشته باشند.

علاوه ‌بر این موضوع، این مدیر باید ارتباط خوبی با کارمندان داشته باشد تا بتواند به ‌خوبی نیاز ها و مشکلات آن‌ ها را درک کند و در جهت برطرف کردن این فاکتور ها اقدامات لازم را انجام دهد. هر مدیری در هر جایگاهی باید توانایی مدیریت درست و اصولی را داشته باشد. پس توانایی مدیریت از دیگر الزامات شغلی مدیر منابع انسانی میباشد. داشتن تخصص در کار با سیستم ‌های کامپیوتری و نرم ‌افزار های هوشمند، از دیگر ویژگی‌ های مدیر منابع انسانی است. در بسیاری از موارد برای سازمان ‌دهی کارکنان و ایجاد برخی تغییرات به استفاده از برخی نرم ‌افزار های تخصصی نیاز است.

 

مدیریت منابع انسانی در کسب و کار

بررسی اهداف مدیریت منابع انسانی

 

با توجه به اهمیت وجود مدیریت منابع انسانی در کسب ‌و کار، شناخت اهداف این بخش سازمانی نیز ضروری و مهم به‌ نظر میرسد‌. شما با شناخت این اهداف متوجه میشوید که چگونه میتوانید با استفاده از تخصص مدیر منابع انسانی، پیشرفت‌ های زیادی را در کسب ‌و کار خود رقم بزنید و راحت‌تر به اهدافتان دست پیدا کنید. بیایید با هم در ادامه به طور کامل اهدافی که پشت منابع انسانی قرار گرفته‌ اند را مورد بررسی قرار دهیم.

 

 

اهداف اجتماعی

 

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا اولین و مهم ‌ترین هدف مدیر منابع انسانی، شامل اهداف اجتماعی میشود. همان طور که همه شما میدانید، در محیط کار ارتباط میان کارمندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.  در برخی موارد ممکن است که در این ارتباط، چالش ‌ها و مشکلات زیادی به وجود بیاید. در این شرایط اهداف اجتماعی منابع انسانی میتواند به افراد کمک کند تا این چالش‌ ها را راحت ‌تر پشت ‌سربگذارند. فرصت پیشرفت، حقوق، کار و… در عادلانه‌ ترین حالت ممکن، مواردی هستند که در اهداف اجتماعی منابع انسانی دنبال میشوند.

 

 

 

اهداف مربوط به عملکرد

 

از دیگر اهداف مدیریت منابع انسانی، ما میتوانیم به اهداف مربوط به عملکرد کارمندان اشاره کنیم. وجود راهنمایی ‌های مناسب برای عملکرد کاربردی و تأثیرگذار در یک سازمان، میتواند در زیر مجموعه اهداف عملکردی قرار بگیرد. در واقع فاکتوری که باعث میشود تا کارمندان در جایگاه مناسبی شروع به کار کنند و از تمام پتانسیل‌ های آن‌ ها برای بهبود شرایط کسب ‌و کار بهره گرفته شود، میتواند در دسته‌ بندی اهداف عملکردی قرار ‌بگیرد.

 

 

 

اهداف مربوط به سازمان

 

اهداف مربوط به سازمان، اهدافی هستند که اطمینان حاصل میکند کارایی سازمان در حال بهبود یافتن است و به‌ طور کلی سازمان به سمت پیشرفت حرکت میکند. برای مثال ارائه خدمات آموزش مدیریت منابع انسانی، استخدام تعداد منطقی و معقول افراد برای پست‌ های از پیش ‌تعیین‌ شده، انجام اقداماتی که باعث نگه ‌داری کارمندان میشوند و… میتواند جزو زیر مجموعه اهداف سازمانی باشد.

 

 

 

اهداف شخصی

 

همان‌ طور که همه شما میدانید، از نظر دکتر ماکان آریا پارسا هر کارمند در محیط کار اهداف شخصی را دنبال میکند. برای مثال نیاز به پیشرفت شغلی یا تحصیلی، جزو آن دسته از فاکتور هایی است که میتواند زیر مجموعه اهداف شخصی باشد. وظیفه اصلی مدیر منابع انسانی در این شرایط این است که فرصت مناسب برای پیشرفت را برای کارمندان فراهم کند.

این مطلب ادامه دارد…

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *