از دید دکتر ماکان آریا پارسا باشگاه مشتریان را می توانیم به عنوان یک خدمت سازمان دهی شده در سازمان ها در نظر بگیریم. در این بخش عموما خدمات ویژه ای به مشتری ها ارائه می گردد. در این باشگاه ها عموما مشتریان می توانند از خدمات مختلفی بهره مند شوند. دریافت تخفیف های نقدی، حقوق ویژه برای مشتریان دائمی و حتی اعتبار معاملاتی در کسب و کارهای مختلف برخی از این خدات هستند. بدون شک جذب مشتریان جدید در کسب و کارها می تواند گاها هزینه های قابل توجهی را به آنها تحمیل نماید. بنابراین بسیاری از موسسات تمایل دارند تا با ارائه خدمات ویژه به مشتری ها تمام تلاش خود را در حفظ آنها نمایند. شرکت های دوراندیش گاها از روش های کاربردی برای این منظور استفاده می نمایند.
بر باور دکتر ماکان آریا پارسا احداث باشگاه مشتریان را می توانیم به عنوان یکی از روش های تاثیرگذار در این زمینه معرفی کنیم. با احداث باشگاه ها شرکت ها تلاش می کنند تا با ارائه خدمات خاص به مشتری ها میزان رضایت آنها را افزایش دهند. با اجرای این روش عموما بسیاری از مشتری ها برای دریافت خدمات مجددا به این سازمان ها مراجعه خواهند نمود. شرکت ها علاوه بر تلاش در جهت جلب نگاه مشتریان جدید تمام تلاش خود را برای افزایش رضایت مشتریان قدیمی نیز به کار می برند. این امر می تواند در بلند مدت زمینه رشد بیشتر کسب و کار را فراهم کند و زمینه توسعه آن را محقق نماید.
باشگاه های مشتریان به چه معنی هستند؟
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا عضویت در Loyalty Club یا همان باشگاه های مشتریان می تواند زمینه ترغیب هر چه بیشتر مشتریان برای وفاداری به شرکت ها را فراهم کند. هدف اصلی از عضویت در باشگاه این است که مشتریان را به مراجعه به سایت های فروش ترغیب و شرایط خرید مجدد ایجاد شود. در این باشگاه عموما به مشتریان پیشنهادهای خاصی ارائه می شود که می تواند زمینه خرید مجدد آنها را فراهم کند. برای مثال در این باشگاه ها انواع نمونه های خاص محصولات تولید شده به صورت ویژه به مشتریان عرضه می گردد.
از جمله خدمات ارائه شده در این باشگاه ها می توانیم به عرضه محصولات رایگان و تخفیف های شگفت انگیز اشاره نماییم. برای این منظور عموما در شرکت ها مشتریان بعد از ثبت اطلاعات شخصی کد انحصاری را برای عضویت در باشگاه های مشتریان دریافت می کنند. در نتیجه مشتری با ارائه این کد در هنگام ورود به وب سایت های رسمی شرکتها می توانند از خدمات ویژه آنها بهره مند شوند.
اهمیت راه اندازی این باشگاه ها در کسب و کارهای مختلف چیست؟
به خاطر داشته باشید که کسب و کارها بدون وجود هدفی خاص اقدام به ایجاد باشگاه های مشتریان نمی کنند. در واقع فعالیت هایی مانند راه اندازی باشگاه ها آنچنان برای شرکت ها مفید می باشد که آنها در جهت راه اندازی آن بیشترین تلاش خود را می کنند. به خاطر داشته باشید که کسب اعتماد مشتری های وفادار می تواند زمینه را ایجاد نماید تا آنها مدت زمان زیادی را برای شناخت محصولات جدید شما صرف کنند. همچنین آنها می توانند به گونه ای عمل نمایند که در قالب یک سفیر برند شما را در بین دوستان و آشنایان خود تبلیغ کنند. این تبلیغات می تواند به طور گسترده زمینه ای را ایجاد نماید که تعداد مشتریان شرکت شما به شکل قابل توجهی افزایش یابد.
از دید دکتر ماکان آریا پارسا با عضویت در باشگاه های مشتریان کاربران به این احساس دست خواهند یافت که در نگاه شرکت ها رفاه آنها اهمیت دارد. در نتیجه آنها نیز این امر را با خرید محصولات جدید و صرف هزینه های بالاتر برای شرکت ها جبران خواهند کرد. این وفاداری شرایطی را ایجاد خواهد کرد که آنها تمایل به استفاده از محصولات برند شما داشته باشند و برای این امر هزینه بیشتری صرف نمایند. بازاریابی فیس تو فیس را می توانیم از دیگر مزایای راه اندازی این شیوه در کسب و کارهای مختلف عنوان نماییم. این امر سبب می شود تا میزان اعتماد ایجاد شده در مشتریان جدید نیز به دلیل رضایت مشتریان قبلی تا حد زیادی افزایش یابد. مراجعه مجدد مشتریان به برند شما در دنیای پر رقابت کنونی می تواند به عنوان یک گزینه مهم در نظر گرفته شود. به خاطر داشته باشید که غالب کسب و کارها برای تحقق این هدف هزینه های قابل توجهی را صرف می نمایند.
کاربرد باشگاه مشتریان به چه منظور است؟
به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا هدف از راه اندازی و کاربرد باشگاه مشتریان این است که در درجه اول میزان تعامل میان مشتری و کسب و کار را تا حدی افزایش دهند. کسب اطلاعات درباره مشتری و تحقیق در رابطه با علایق و سلایق فردی آنها از دیگر مواردی می باشد که در نظر گرفته می شود. در واقع مشتریان زمانی تمایل دارند که مجددا از شرکت ها خرید نمایند که از این معامله سودی را دریافت کنند. در نتیجه می توان گفت که هدف اصلی و مهم از راه اندازی این باشگاه ها این است که مشتریان فعلی سازمان ها به مشتریانی دائمی تبدیل شوند. به شکلی که سایر رقبا نتوانند با استفاده از روش های مختلف توجه این مشتریان را به محصولات عرضه شده در برند خود جلب کنند.
این مطلب ادامه دارد… .
دیدگاهتان را بنویسید